Ένα Σάββατο σε επτά φωτογραφίες

snail slide

Σήμερα εκδράμαμε εις τας εξοχάς και περάσαμε όμορφα. Έχει έρθει κι η μικρή μας η ξαδέρφη και χαιρόμαστε πολύ γιατί δεν χρειάζεται να κουράσουμε εμείς τον Αλέξανδρο, αλλά κουράζονται και τα δύο μαζί από το πολύ παιχνίδι. Ζηλεύουν το ένα τ’ άλλο και τρώνε όλο τους το φαγητό από τη ζήλια την τρελή και μόνο. Το μόνο πρόβλημα είναι όταν συντονίζονται και παρουσιάζουν την ίδια επιθυμία ταυτόχρονα: θέλουν το ίδιο βιβλίο, το ίδιο αυτοκινητάκι και φυσικά το ίδιο παγουράκι ταυτόχρονα. Κι αυτός ο συντονισμός συμβαίνει κάθε δέκα λεπτά με ένα τέταρτο περίπου. Αύριο όμως που φεύγει η ξαδέρφη και θα πρέπει να αρχίσουμε πάλι εμείς να κουράζουμε τον Αλέξανδρο στο παιχνίδι, είμαστε σίγουροι ότι θα την πεθυμήσουμε πολύ.

Καθώς πηγαίναμε λοιπόν, συναντήσαμε ένα μέρος που το είχε επισκεφτεί για τα καλά η άνοιξη.

prairie full of daisies
Κράπη Σφακίων, Χανιά

Φτάνοντας, ζήσαμε ειρηνικές στιγμές…

Lina and Alex
Λίνα και Αλέξανδρος

…κι ύστερα όχι και τόσο ειρηνικές…

lina and alex fight over a book
“Δικό μου, δικό μου”. Έντονο το ένστικτο της ιδιοκτησίας στα δίχρονα.

 Όμως τα καταφέραμε να μην γίνει εμφύλια σύρραξη γιατί κατά βάθος τα ξαδερφάκια αγαπιούνται και περνάνε τέλεια μαζί. Στην επιστροφή μπόρεσα να μαζέψω λίγα αγριολούλουδα γιατί ήθελα όπως και δήποτε να στολίσω το βάζο μου με λίγη ομορφιά. Κι εκεί που μάζεψα μια μαργαριτούλα είδα να έχει κατασκηνώσει σ’ ένα πέταλο ένας τοσοδούλης σαλιγκαράκος και να κοιμάται για τα καλά. Με έκανε να σκεφτώ ότι καμιά φορά (ή σχεδόν πάντα) προσπερνάμε τα τόσο μικρά και όμορφα γιατί τρέχουμε με τόσο άγχος να προλάβουμε όλα τα μεγάλα και “σημαντικά”.

little prince and snail
Μωρό σαλιγκαράκι

Μόλις φτάσαμε, δεν έχασα ευκαιρία και στόλισα το βάζο πάνω στο τραπέζι για να μυρίσει επιτέλους άνοιξη και το σπίτι μας.

daisies2

 Ο Αλέξανδρος πάλι, δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον για τις διακοσμητικές μου ανησυχίες και ήθελε να κάνει μπάνιο. Πρωτόγνωρο αυτό για μένα γιατί συνήθως όταν του λέω να κάνουμε μπάνιο αυτός αντεπιτίθεται με φωνές και κλάματα. Σήμερα όμως μπήκε μόνος του στην μπανιέρα… απλά με τα ρούχα.

in the bathtub2

Και αποφάσισε να κάνει μόνος του μπάνιο.

bathing in clothes2

Ευτυχώς με αυτά τα ρούχα είχε σκουπίσει όλη την αυλή στο χωριό προηγουμένως, οπότε ούτως ή άλλως θα πλυνόντουσαν βιολογικά. Τώρα κοιμάται! Ευκαιρία για ελεύθερο χρόνο. Σας αφήνω και να περάσετε ένα όμορφο σαββατόβραδο!

Υ.Γ.: Έχουμε διαγωνισμό που τρέχει με δώρο μια όμορφη τσαντούλα, μην το ξεχνάτε!

4 Comment

 1. Αχ, άρωμα Κρήτης, άρωμα Ελλάδας… Σ’ευχαριστώ για το μικρό διάλειμμα.
  Τα μικρά σου είναι σκέτα κουκλάκια! Να τα χαίρεσαι.
  Χαιρετισμούς από την μακρινή Αυστραλία 🙂

  1. Eleni says: Reply

   Ευχαριστώ Αγριμιώ! Το ένα είναι δικό μου, το αγόρι, η άλλη είναι η ξαδερφούλα μας! Ξενιτεμένη είσαι, ε; Θα επισκεφτώ σύντομα και το δικό σου blog!

 2. Σωστός ο μικρός, μη χάνει χρόνο, αφού θα πλυθούν και τα ρούχα, βουρ για μπάνιο:-)

  1. Eleni says: Reply

   Ναι, δύο σε ένα! Τι να ξοδεύουμε απορρυπαντικά τσάμπα! 🙂

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!