Ένα blog την ημέρα…τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Τι κοινό έχουν τα μήλα με τα blogs; Καταρχάς σε κάποιους αρέσουν ενώ σε κάποιους άλλους όχι. Έπειτα κάποια τρώγονται και κάποια άλλα δεν τρώγονται με τίποτα. Όλα εξαρτώνται από το περιεχόμενο. Αυτό που δεν περίμενα σίγουρα να μάθω είναι ότι το blogging κάνει καλό στην υγεία των νέων μαμάδων! Ορίστε λοιπόν τι ανακάλυψα:
Το blogging επιδρά θετικά στη ψυχολογία των μητέρων όπως δημοσιεύτηκε σε μια πρόσφατη έρευνα στο Maternal and Child Health journal που μπορείτε να δείτε εδώ. Η έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο το blogging και η χρήση των τόπων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα σύνδεσης και κοινωνικής υποστήριξης καθώς και με ποιο τρόπο αυτά επιδρούν στη βελτίωση της ζωής των μητέρων. 157 νέες μητέρες ανέφεραν ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις βοήθησε. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν 27 ετών και τα παιδιά τους ήταν 8 μηνών. Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι το blogging μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των μητέρων καθώς νιώθουν ότι δεν είναι μόνες όταν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της μητρότητας και συνδέονται με τον έξω κόσμο μέσω του ίντερνετ.
Έτσι κι εγώ, όταν ανακάλυψα πόσα πολλά μαμαδο-blogs υπάρχουν, δεν το πίστευα! Τελικά δεν ήμουν η μόνη που ήθελε κάπου να πει τον πόνο της, να μοιραστεί πόσο Einstein ήταν το παιδί της ή να πει ότι της κάηκε το γιουβέτσι! Υπάρχει μια ολόκληρη μαμαδολίστα από blogs εδώ.
Κλείνοντας ένα έχω να πω: το blogging κάνει σοβαρά καλό στην υγεία. Οπότε προσθέστε το στην καθημερινότητα σας μαζί με πολλά φρούτα και λαχανικά.

2 Comment

  1. mystickland says: Reply

    Kαλώς σε βρήκα..Είμαι και εγω στη μαμαδολίστα,αλλά με μια πελώρια λαχτάρα να τα μάθω όλα!
    Χάρηκα που σε ανακάλυψα..θα τα λέμε συχνά!**)

    1. Belz says: Reply

      Ευχαριστώ πάρα πολύ! We’ll be in touch!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!