Βιογραφικόν

CV Collage2

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Είμαι η Ελένη, η μαμά του Αλέξανδρου και της Καλλιόπης. Ξεκίνησα αυτό το blog γιατί κάπου έπρεπε να γράψω όλα αυτά τα ωραία, κάποιες φορές αστεία και κάποιες άλλες φορές συγκινητικά που συνέβαιναν στη ζωή μου.

Γεννήθηκα στα Χανιά της Κρήτης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Χανιώτισσα. Η δεκαετία του 80 που έζησα τα παιδικά μου χρόνια ήταν μια όμορφη δεκαετία. Δεν είχαμε κινητά, πρόλαβα και την ασπρόμαυρη τηλεόραση, βλέπαμε μόνο ΕΤ1 και ΕΤ2 και τρελαινόμουν για Κάντι Κάντι.

Τα φοιτητικά μου χρόνια τα έζησα στην όμορφη Κέρκυρα και ήταν τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής μου. Μου χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες και το σημαντικότερο, την ευκαιρία να ταξιδέψω σαν φοιτήτρια: Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία… Ωραία χρόνια!

Πέρασε ο καιρός λοιπόν, και έπρεπε να διαλέξω τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω.  Κατάφερα να πάρω πτυχίο στη Μετάφραση και μεταπτυχιακό στην «Ανάλυση Ευρωπαϊκών Πολιτικών». Μετά τις σπουδές ρίχτηκα στον εργασιακό στίβο και συνεχίζω να τρέχω προσπαθώντας να τα προλάβω όλα! Έπειτα πριν λίγα χρόνια ανοίξαμε με τον άντρα μου το δικό μας μεταφραστικό γραφείο στα Χανιά.

Ο άντρας μου πάντα μου έλεγε: «Γράψε, γράψε… Θα δεις θα σου αρέσει!». Όμως δεν το τολμούσα. Ώσπου μια ανοιξιάτικη μέρα του Απρίλη το τόλμησα. Ήξερα για ποιο πράγμα ήθελα να γράψω: για το παιδί μου! Είχε αλλάξει τη ζωή μου και ήταν το θέμα που θα μπορούσα να αναλύσω από πρώτο χέρι! Όμως, δεν είχα ιδιαίτερη έμπνευση για το όνομα του blog κι έτσι έβαλα για τίτλο το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Κι έτσι δημιουργήθηκε το «Πώς έγινα μάνα».

Όπως λέει και το λαϊκό άσμα: «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία», οπότε αν είναι να κάνεις κάτι κάν’ το. Λέτε να φταίει που έκλεισα τα πρώτα -άντα; Όπως και να ‘χει, το να γράφεις είναι διασκεδαστικό!

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση και να ξέρετε ότι πάντα χαίρομαι να λαμβάνω τα μηνύματά σας.