Γιουβαρλάκια

Giouvarlakia1

Αν ψάχνετε κάποια συνταγή για γιουβαρλάκια δεν θα τη βρείτε εδώ. Εναλλακτικός τίτλος της ανάρτησης θα μπορούσε να είναι και “Σαμποτάζ”, όμως επέλεξα τελικά αυτόν τον τίτλο για να περιγράψω εν συντομία πώς ο μπέμπης υπήρξε σαμποτέρ κατά την παρασκευή του μεσημεριανού μας φαγητού.

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά κι αυτό αποτελεί το αξίωμα που υιοθετώ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα (είπαμε να μην το παρακάνουμε). Σήμερα, είπα κι εγώ να μαγειρέψω ένα φαγητό της προκοπής πέρα από φακές και ομελέτα τα οποία κατέχουν απαραίτητη και αξιοζήλευτη θέση στο εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο, όμως λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο. Στην περίπτωση μου ο ξενοδόχος είναι ο μπέμπης που διεκδικούσε την προσοχή μου διαρκώς θέλοντας να του βάζω να βλέπει συνέχεια Peppa Pig. Όποτε τελείωνε το συγκεκριμένο παιδικό, κλάμα και πάλι από την αρχή. Συνεπώς, δεν ήμουν ακριβώς αναπόσπαστη στο μαγειρικό έργο μου.

Είχα καταφέρει να βάλω τον κιμά σε ένα μπολ και ήταν η σειρά να τρίψω το κρεμμύδι. Για όχι πια δάκρυα δεν το τρίβω στο χέρι, αλλά χρησιμοποιώ μια σωτήρια συσκευή που λέγεται μούλτι με την οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένη κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της. Όμως το μούλτι για τον μικρό αποτελεί άπιαστο αντικείμενο του πόθου καθώς:

α) κάνει φασαρία,

β) γυρίζει πολύ γρήγορα,

γ) ό,τι βάζεις μέσα ξαφνικά εξαφανίζεται και γίνεται κομματάκια,

δ) δεν του το δίνω ποτέ.

Τη στιγμή που τελείωσε η Peppa Pig (πολύ ωραία παιδική σειρά, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα), είχα βάλει μόλις το κρεμμύδι μέσα στο μούλτι. Ο μπέμπης είχε αρχίσει να κατευθύνεται προς την κουζίνα με άγριες διαθέσεις. Το μούλτι μπαίνει σε λειτουργία, και για 15 δευτερόλεπτα το κοιτάζει με περιέργεια. Θαύμα. Τελειώνω, ρίχνω το κρεμμύδι στον κιμά, αρπάζω το δοχείο πριν το προλάβει ο μπέμπης και το βάζω κάτω από το νερό για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια και μετά χάσω μισή ώρα από τη ζωή μου προσπαθώντας να το καθαρίσω. Ο μπέμπης ξεκινάει να φωνάζει “Ατό, ατό, ατό” και πιάνει το καπάκι του μούλτι. Καταφέρνω να του το πάρω κι αυτό όμως πριν προλάβω να κάνω κάτι άλλο έχει προλάβει κι έχει αρπάξει αυτή τη φορά τη συσκευή, της οποίας τραβάει με δύναμη το καλώδιο με αποτέλεσμα αυτό να τεντώσει και να πάρει μαζί του ότι είχα στο ράφι. Θύματα η αλατιέρα και η πιπεριέρα που πέφτουν με δύναμη στον πάγκο σπάζοντας και ένα ποτήρι. Όλα κείτονταν στο πάτωμα χίλια κομμάτια, όμως τουλάχιστον αλατοπιπερισμένα.

Σήμερα θα συζητήσω σοβαρά με τον άντρα μου το ενδεχόμενο να αρχίσουμε χημική δίαιτα και να τρώμε μόνο σουβλάκια προς αποφυγή εργατικών ατυχημάτων.

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!