Καθαροδευτεριάτικα

kites slide

kites

Σήμερα είναι Τετάρτη, αλλά εγώ θα σας πω για το πώς περάσαμε την Καθαρή Δευτέρα. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν προλαβαίνω να γράψω στην ώρα τους τα ποστ! Αναρωτιέμαι πώς το κάνουν οι έμπειρες μπλόγκερ… Βασικά, αυτό το ποστ ήταν να το γράψω χθες, αλλά το βράδυ όταν ο μικρός κοιμήθηκε αποφάσισα να κοιμηθώ και να μην κάνω τίποτα (κλασική περίπτωση).

Θα ξεκινήσω λοιπόν λέγοντας ότι η  δική μας Δευτέρα άλλο παρά καθαρή ήταν. Ο μικρός έγινε τόσο βρώμικος μετά το πέταγμα του χαρταετού που χρειάστηκε γενική απολύμανση. Αυτό είναι το πρώτο γεγονός.

playing with the sand

Το δεύτερο είναι ότι ο χαρταετός μας δεν ήταν ακριβώς χαρτ-αετός. Ήταν περισσότερο χάρτο-γλάρος ή χάρτο-πελαργός. Πέταξε τόσο εύκολα που σχεδόν δεν είχε πλάκα. Ο μπαμπάς μας τον κρατούσε όλη την ώρα από το σχοινί και κάποιες φορές που άλλαξε ο αέρας κόντεψε να προσγειωθεί στα κεφάλια των διπλανών οι οποίοι ευτυχώς δεν μας κράτησαν μούτρα. Άλλες φορές το σχοινί μας κόντεψε να μπλεχτεί με εκείνο των πάρα-διπλανών με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο αετοί χάμες (=κάτω, στα κρητικά), αλλά πάλι δεν μας πείραξε γιατί είχαμε την ευκαιρία να τον ανεβάσουμε ξανά… και ξανά… και ξανά!

alex collage

Ο Αλέξανδρος αφού είδε για πρώτη φορά στη ζωή του τι σόι πράγμα είναι αυτός ο χαρταετός, αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι πιο ενδιαφέρον… όπως την άμμο της παραλίας. Έτοιμος ήταν να βουτήξει στο νερό κι έπρεπε να του εξηγήσω ότι κάνει κρύο, δεν είναι καλοκαίρι και δεν βουτάμε στη θάλασσα με τα ρούχα! Του το είπα περίπου είκοσι φορές ώσπου υπέκυψε στη μητρική κυριαρχία…

Vag with kite

Η Νταίζη, το σκυλί της ξαδέρφης, είναι ένα χαριτωμένο κουταβάκι πολύ γαβγιστερό που είχε αστείρευτη όρεξη για παιχνίδια. Ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών να βλέπεις τον Αλέξανδρο να προσπαθεί να κάνει καλά ένα τόσο δα κουτάβι.  Όμως το σχέδιο του κουταβιού ήταν να πηδήξει με ορμή πάνω στον Αλέξανδρο και να τον ρίξει κάτω. Μετά από κάποιες προσπάθειες τελικά το κατάφερε με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να διαμορφωθεί στο κουτάβι-Αλέξανδρος, 1-0! Το παιδί μου έχει να το λέει ότι “η Νταίζη σε έλιξες” (ένα πρόβλημα με τις προσωπικές αντωνυμίες και την κλίση των ρημάτων το έχουμε).

alex on the beach

 

Μετά φάγαμε του σκασμού (λόγω της ημέρας που απαιτεί νηστεία) και περιποιηθήκαμε υπέρ του δέοντος όλα τα μεζεδάκια. Ο μικρός μετά από τόση κούραση κοιμήθηκε νωρίς, προς μεγάλη μας χαρά. Βέβαια τώρα που το σκέφτηκα κι εμείς κοιμηθήκαμε νωρίς γιατί μας είχε βγάλει νοκ-άουτ.

Σε όσους πιστεύετε, καλή σαρακοστή!

Σε όσους δεν πιστεύετε, ζήτω τα τριήμερα!

 

2 Comment

  1. Μια χαρά τα περάσατε! Ε, και λίγη βρωμίτσα επιβάλλεται όταν περνάς ωραία! Και του χρόνου!

    1. Belz says: Reply

      Ευχαριστούμε Βέρα! Άντε και του χρόνου να πετάξετε κι εσείς χαρταετό!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!