Καρότσ-ing!

karots-ing

Έχετε προσπαθήσει να χάσετε κιλά και δεν τα έχετε καταφέρει; Έχω να σας προσφέρω μια εναλλακτική μορφή άσκησης με σίγουρα αποτελέσματα! Το καρότσ-ing! Είναι σαν το jogging αλλά χωρίς το jog. Είναι ένα αρκετά παλιό άθλημα, ασχέτως που εγώ το ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καρότσι κι ένα μωρό! Καρότσια μπορείτε να βρείτε εύκολα, μόνο μην πάρετε αυτά του σούπερ μάρκετ γιατί δεν βολεύουν. Άσε που μπορεί να βρείτε και τον μπελά σας. Μωρά θα βρείτε δυσκολότερα, εκτός κι αν έχετε κάποιο ανιψάκι, βαφτιστήρι ή γειτονάκι αλλιώς μπορείτε να σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα να κάνετε ένα δικό σας.

Προσωπικά κάνω καρότσ-ing τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την ημέρα. Με βοήθησε να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και να ξανακερδίσω τη φόρμα μου. Οι δρόμοι της πόλης μου επίσης βοηθάνε πολύ διότι το καρότσ-ing για να έχει σωστά αποτελέσματα πρέπει να γίνεται σε ανώμαλο δρόμο. Η Ελλάδα λοιπόν είναι ιδανική διότι βρίθει από πόλεις με ελλιπή ή καθόλου σχεδιασμό για τις μετακινήσεις των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων οπότε δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά.

 Το καρότσ-ing συνδυάζει την αεροβική γυμναστική με την άρση βαρών. Γυμνάζει γλουτούς, πόδια, κοιλιακούς και γενικά θεωρείται ολοκληρωμένη μορφή άσκησης. Γίνεται αποτελεσματικότερη όταν ανεβοκατεβαίνετε πεζοδρόμια που δεν έχουν ράμπες, όταν προσπαθείτε να ελιχτείτε μέσα από σταθμευμένα μηχανάκια πάνω στο πεζοδρόμιο ή όταν βρίσκεστε παγιδευμένοι από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και χρειάζεται να κάνετε κύκλο για να περάσετε απλά απέναντι.

 Μην νομίζετε ότι το καρότσ-ing διεξάγεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους! Μπορεί να πραγματοποιηθεί άνετα σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα. Σας προσφέρει διπλό όφελος διότι εκτός από τη γυμναστική μπορείτε να φορτώσετε όλα σας τα ψώνια στο καρότσι, μόνο προσέξτε μην μπατάρει από τη μια πλευρά και χτυπήσει το μωρό. Γενικά με το καρότσ-ing θα συναντάτε συνεχώς νέες προκλήσεις. Είναι περιπετειώδες άθλημα.

Γι’ αυτό μην χάνετε καιρό! Αφού δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι ελληνικοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια θα συνεχίσουν να έχουν λακουβίτσες και χαλίκια για πολύ καιρό ακόμα, εκτονωθείτε εναλλακτικά κερδίζοντας σε ευεξία και χάνοντας κιλά!

1 Comment

  1. […] […]

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!