Κουνουπάκι

Όταν ο Αλέξανδρος πρέπει να κάνει εμβόλιο, του λέμε ότι θα τον τσιμπήσει ένα κουνουπάκι. Φαντάζομαι όταν θα μεγαλώσει θα τρέφει μεγάλο μίσος για τα κουνούπια με αυτά που του λέμε.

Το παιδί μου δεν μπορώ να πω ότι μου δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβάται απλά έχει ένα ένστικτο σαν να λέει “Μην μπούμε εκεί! Αυτή κάτι θα μου κάνει!”. Έτσι, η επίσκεψη μας χωρίζεται σε δύο φάσεις, μια ανώδυνη και μια επώδυνη. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την αναμονή οπότε παίζουμε, γελάμε και μιλάμε με άλλα παιδάκια και γονείς. Οι γονείς λέμε τον πόνο μας και τα παιδάκια παίζουν ενώ κυρίως πετάνε στο πάτωμα τα παιχνίδια που βρίσκονται στο ιατρείο. Η δεύτερη φάση αφορά στην εισχώρηση στα ενδότερα του ιατρείου, όπου ο Αλέξανδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γιατρό.

Η γιατρός είναι καλή και υπομονετική αλλά όσο μεγαλώνει ο μπέμπης θυμάται ότι είναι αυτή η κυρία που τον τρυπάει με μια βελόνα. Οπότε έχουμε κλάματα από πριν. Κλαίει όταν του βάζει το στηθοσκόπιο, κλαίει όταν του εξετάζει τα αυτιά, κλαίει όταν του εξετάζει το λαιμό. Χθες ειδικά τον είχε πιάσει η λεγόμενη “μαμαμίαση”. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία φωνάζει συνέχεια “μαμά” και “μαμάκα”. Κάποιες φορές νιώθω ωραία που με έχει τόση ανάγκη, αλλά δεν θέλω να κάνω το παιδί μου μαμμόθρεφτο.

Γιατί νιώθω όμως τόσο ωραία που με έχει τώρα τόση ανάγκη; Γιατί ξέρω κι ακούω τις μεγαλύτερες. Μια φορά ενώ αγόραζα ψάρια έτυχε να βρίσκεται εκεί μια κυρία που αγόραζε κι αυτή για να τα κάνει τηγανητά για το γιο της. “Α!” της λέω “κι εσείς για το γιο σας ψωνίζετε; Κι εγώ!” “Ναι, μου λέει μόνο που ο δικός μου είναι 30 χρονών!” “Εμένα είναι ενάμιση” λέω με καμάρι. Και τι μου απαντά; “Μην ανησυχείς θα γαιδουρέψει κι αυτός!”.  Με άλλα λόγια μου έλεγε, να χαρείς τώρα που είναι γλυκούλης και μικρούλης γιατί αργότερα θα δεις τι έχεις να τραβήξεις. Ενθαρρυντικό,  n’est-ce pas;

Το επόμενο κουνουπάκι θα μας τσιμπήσει τον Ιούνιο. Μέχρι τότε, έχουμε καιρό.

1 Comment

  1. […] ή επειδή νομίζει ότι η γιατρός είναι η δολοφόνος με τη βελόνα (του εμβολιασμού). Όταν της διηγήθηκα ότι δέχεται με […]

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!