Μαμαμίαση

Μαμαμίαση ορίζεται ως το σύνδρομο το οποίο μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς προφανή αιτία. Τα συμπτώματα του εμφανίζονται ως κλάματα, ουρλιαχτά, φωνές και την επίμονη επανάληψη της λέξης “μαμά” και των υποκοριστικών της (μαμάκα, μανούλα ακόμα και μάνα). Το παιδί κάνει λες και το τσίμπησε μύγα τσε τσε αν κάποιος θελήσει να το τραβήξει μακριά από τη μαμά του ή αν κάνει το λάθος κάποιος άλλος να το ακουμπήσει, με αποτέλεσμα να πρέπει να το κρατάει συνέχεια η μαμά του και μόνο. Όταν είναι πολύ μωρό και ζυγίζει κάτω από δέκα κιλά πες ότι είναι υποφερτή η κατάσταση. Όμως όταν ξεπεράσει το φράγμα των δέκα κιλών, όσο γυμνασμένη και να είναι η φουκαριάρα η μάνα, έρχεται κάποια στιγμή που το σώμα αρνείται επίμονα την άρση βαρών. Όπως χθες πχ. που ο Αλέξανδρος ξύπνησε μετά από δίωρο ύπνο με γκρίνια χωρίς αιτία. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είμαι καμιά φορά κακόκεφη όταν ξυπνάω, γιατί να μην είναι το παιδί μου;

Εδώ θέλω να δηλώσω ότι ο άντρας μου με ξεγέλασε. Όταν ήμουν έγκυος, ειδικά προς το τέλος που είχα πάρει και είκοσι κιλά, τον έβαζα να μου δίνει υποσχέσεις ότι θα κρατάει συνέχεια αυτός και μόνο το μωρό. Του έλεγα ότι εγώ το κρατούσα συνεχώς για 9 μήνες οπότε μετά είναι η σειρά του. Δεν ήξερα ότι το μωρό θα παθαίνει μαμαμίαση και δεν θα μπορεί να τον πιάσει κανένας άλλος παρά μόνο εγώ.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, η μαμαμίαση ή προσκόλληση και άγχος αποχωρισμού όπως το λένε επιστημονικά, έχει τις εξάρσεις της αλλά και περνάει και στιγμές ύφεσης, όπως η οικονομία ένα πράγμα (άσχετο, αλλά μας έχουν πρήξει αυτήν την περίοδο με τα οικονομικά). Κάπου διάβαζα ότι το άγχος αποχωρισμού κορυφώνεται στο διάστημα από τα πρώτα γενέθλια του παιδιού μέχρι τον 18ο μήνα και εξασθενεί όταν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια. Τελικά αυτά τα 2,5 χρόνια πρέπει να είναι πολύ σημαντικό ηλικιακό ορόσημο. Από 2,5 χρονών μπορεί να πάει παιδικό σταθμό, να βγάλει τις πάνες γιατί μπορεί να ελέγχει ουρήθρα και σφιγκτήρα, να βγει έξω με τους φίλους του… Εντάξει, για το τελευταίο έχουμε καιρό.

Εν ολίγοις, κι εγώ θέλω καμιά φορά τη μαμά μου αλλά δεν κάνω έτσι!

2 Comment

  1. mariax says: Reply

    Η μαμαμιαση δεν χτυπαει σε μας που και που αλλα πολυ συχνα.Και το χειροτερο ειναι οταν δεν ξερει και τι θελει.Να μιλαγε να συννενοηθουμε τουλαχιστον.Υπομονη θα γινουμε 2,5 που θα παει.

    1. Belz says: Reply

      Όταν κλείσει τα 2,5 θα κάνω πάρτυ!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!