Οι πάνες δεν είναι για πάντα

chinese-split-up-baby-pants
Οι πάνες δεν είναι για πάντα, όμως πώς τις αποχωριζόμαστε; Γενικά, υπάρχουν τρεις μεγάλες στιγμές στη ζωή ενός άντρα:
1. όταν βγάζει τις πάνες
2. όταν πάει φαντάρος
3. όταν γίνεται πατέρας
Το πρώτο ίσως είναι το πιο δύσκολο. Τα αγοράκια λόγω ανατομίας δυσκολεύονται λίγο να βγάλουν τις πάνες κατά γενική ομολογία. Βέβαια η παιδίατρος μας είπε να μην ανυπομονούμε και να μην τον πιέζουμε και καταλήξει να βλέπει το γιογιο σαν εφιάλτη. Τα παιδάκια μαθαίνουν να ελέγχουν σφιγκτήρα και ουρήθρα μετά τα 2,5 έτη, λέει. 
Η βιομηχανική επανάσταση δημιουργώντας τις πάνες μιας χρήσεως μαζί με όλη αυτή την τρελή και πρόσκαιρη καταναλωτική ευημερία καθυστέρησε την εκμάθηση του γιογιό. Γιατί να πιέζεις το παιδί να σταματήσει να τα κάνει πάνω του αφού δεν σε κουράζει σε τίποτα;  Οι γυναίκες όχι πολλά χρόνια πριν, για τις γιαγιάδες μας μιλάω, που δεν είχαν αυτά τα κομφόρ να δεις για πότε μάθαιναν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν την τουαλέτα ή το χώμα ή όποιο μέρος έκαναν την ανάγκη τους τότε.
Τα παιδάκια στην Κίνα ξέρετε τι κάνουν; Επειδή οι πάνες θεωρούνται πολύτέλεια,τους φτιάχνουν ειδικά παντελονάκια με τρύπα στη μέση (βλ. φώτο) και κάνουν πιπί τους από κει όπου βρουν χωρίς να ντρέπονται! Σαν τα σκυλάκια ένα πράγμα, μιλώντας για την Ελλάδα όχι για το εξωτερικό. Εκεί αν ο σκύλος σου τα κάνει καταμεσής του δρόμου υπάρχουν κυρώσεις. Δεν είναι σαν εδώ που είχαμε συνηθίσει από το χωριό μας.
Αποφάσισα ότι ο γιος μου μέχρι να πιάσουν τα κρύα θα κυκλοφορεί στο σπίτι σαν Πρωτόπλαστος. Αν καταφέρω να τον αποκόψω από τις πάνες θα το θεωρήσω ως νίκη του πολιτισμού απέναντι στην πρωτόγονη τάση των σπηλαίων να κάνεις την ανάγκη σου όπου βρεις και θα γράψω μια διατριβή πάνω σ’ αυτό.
Λευτεριά στις πάνες λοιπόν!

2 Comment

  1. martha says: Reply

    Καλά αποτελέσματα να ευχηθώ και καλά μαζέματα (???)!!!!!!!

    Εν αναμονή του επόμενου ποστ του πόσο έπιπλα βρήκατε κατουρημένα! :p

    1. Belz says: Reply

      Γεια σου! “τα έπιπλα δεν είναι για πάντα” θα είναι ο τίτλος του επόμενου post! 😛 Καλή λευτεριά!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!