Ολ άι γουάντ φορ Κρίστμας…

santa reading

Αγαπημένε Άγιε μου Βασίλη,

santa reading
via

Το ξέρω ότι εκπλήσσεσαι. Έχουμε καιρό να τα πούμε. Σε άφησα κάπου πίσω όταν ήμουν έξι ή επτά χρονών.  Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα με θυμάσαι… Ήταν τότε που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι οι γονείς μου αγόραζαν τα δώρα μας και ότι δεν είχαμε τζάκι για να κατεβαίνεις, αλλά μια σόμπα και πώς θα μπορούσες άραγε να χωρέσεις από το μπουρί; Δεν έβγαζε νόημα, καταλαβαίνεις…

Μετά δεν ξέρω, αν το ξέρεις, αλλά υπάρχουν πολλοί Άγιοβασίλιδες εδώ κάτω με ψεύτικες γενειάδες που κάνουν ότι είσαι εσύ! Εντάξει δεν μου γέμισαν ποτέ το μάτι. Το χειρότερο είναι ότι οι μεγάλοι προσπαθούσαν να με πείσουν ότι όντως είσαι εσύ! Όμως δεν έπεσα στην παγίδα, μην ανησυχείς… Τότε αλήθεια, θυμάμαι να είχα και μια άλλη απορία: πώς γίνεται ο Χριστός να γεννάται στις 25 και μετά από 12 μέρες ακριβώς να είναι κιόλας 30 χρονών και πηγαίνει να βαπτιστεί στον Ιορδάνη. Εντάξει, μη βιαστείς να μου απαντήσεις σ’ αυτό… Έχουμε πει, πίστευε και μη…

Η γεύση της μαγείας του μύθου σου όμως πάντα ξυπνά μέσα μου κάτι τέτοιες μέρες. Η εικόνα σου μου θυμίζει τη χαρά του να είσαι παιδί και να περιμένεις και να προσμονάς με ανυπομονησία το δώρο των Χριστουγέννων! Τώρα, βέβαια έχω κάποιον στο σπίτι που μου θυμίζει καθημερινά πώς είναι να είσαι παιδί. Όμως αυτό θα το ξέρεις ήδη, γιατί έχει ήδη κάνει μια παραγγελία στο όνομα σου και τα μάτια του λάμπουν όταν ακούει για σένα.

Επειδή ο γιος μου δεν ξέρει ακόμα να γράφει, άσε με να σου πω εγώ τι θέλει για τα Χριστούγεννα. Το παιδί μας παρήγγειλε ήδη ότι θέλει ένα γερανό που να τραβάει ένα φορτηγό. Ή ένα φορτηγό που να έχει πάνω του ένα γερανό. Πάντως αφού του δώσαμε την ευκαιρία να διαλέξει ρωτώντας “Τι θέλεις αγάπη μου, να σου φέρει ο Άη Βασίλης για τα Χριστούγεννα;” αυτός βρήκε την ευκαιρία να πει ό,τι όχημα του κατέβαινε στο μυαλό σε συσκευασία σάντουιτς, το ένα πάνω στο άλλο δηλαδή! Εντάξει, το ξέρω ότι θα σε δυσκολέψει λίγο, αλλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς!

Αλήθεια, να τολμήσω να σου ζητήσω κι εγώ ένα δώρο; Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορέσεις γιατί δεν είναι κούκλα, ούτε επιτραπέζιο, ούτε κάποιο άλλο παιχνίδι όπως σου ζητούσα παλιά. Είναι από αυτά τα δώρα που καταλαβαίνεις ότι έχουν αξία μόνο όταν μεγαλώσεις πια και αφήσεις πίσω τον παιδικό εαυτό σου. Είναι από εκείνα τα δώρα που κατανοείς το βάρος και την αξία τους, αφού έχεις παίξει πολύ με τα συμβατικά παιχνίδια και τα έχεις αφήσει να στολίζουν μια γωνιά του παλιού παιδικού δωματίου σου για να σου θυμίζουν ότι κάποτε ο κόσμος ήταν γεμάτος παιχνίδι και ξεγνοιασιά.

Θα ήθελα λοιπόν, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να μας αφήσεις υγεία και αγάπη για την καινούργια χρονιά. Νομίζω ότι με αυτά θα είμαι εντάξει. Αν μου αφήσεις βέβαια και κάποιο δώρο ως μπόνους, καμιά καλή συνεργασία για δουλειά ας πούμε, δεν θα πω όχι!

Και δεν θα ήθελα να μου το τυλίξεις, είναι για το σπίτι! 🙂

Σε φιλώ,

ένα μικρό κορίτσι που έγινε μεγάλο

 

3 Comment

  1. Τι ωραία που τα γράφεις Ελένη μου! Χρόνια πολλά! Εύχομαι υγεία και αγάπη πάντα!!!

    1. Eleni says: Reply

      Ευχαριστώ πολύ! Και σε σας υγεία και αγάπη πάνω απ’ όλα!

  2. Εύχομαι να σου στείλει ό,τι ζήτησες!!! Καλές γιορτές με υγεία και χαρά! Κάλη

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!