Ο Ανύστακτος

757px-Van_Gogh_-_Starry_Night_-_Google_Art_Project
Van Gogh “Starry Night”

Ο Aνύστακτος Mπόμπιρας (Βobirus Αnistaktus) είναι ένα αξιοθαύμαστο ον. Φτάνει στην ακμή του κατά τα δύο πρώτα έτη της ζωής του και ανήκει στη συνομοταξία των νυκτόβιων θηλαστικών.  Είναι πολύ δύσκολο να εξημερωθεί διότι αυτός αποφασίζει πότε θα κουραστεί, πότε θα νυστάξει και πότε θα κοιμηθεί. Έχει γεννηθεί για να είναι ελεύθερος. Χαρακτηρίζεται από πολύ δυνατή θέληση και όρεξη για παιχνίδι.

Για να τον εξημερώσετε μπορεί να δοκιμάσετε πολλά τερτίπια. Ίσως προσπαθήσετε να τον κουράσετε με κάθε τρόπο ώστε να κοιμηθεί. Στο τέλος όμως εσείς θα καταλήξετε να κοιμάστε κι αυτός ξεκούραστος κι άγρυπνος θα κάνει βόλτες στο δωμάτιο παίζοντας με τα αυτοκινητάκια του. Ένα πρέπει να ξέρετε: στο τέλος θα κερδίσει ο Aνύστακτος.

Αυτός ο μπόμπιρας υπάρχει για να μας θυμίζει πώς ήμασταν κι εμείς “ανύστακτοι” πριν πολλά πολλά χρόνια. Τότε που η ενέργεια που είχαμε ήταν τόση που έφτανε για να κάνουμε το γύρο του κόσμου σε μια νύχτα. Τότε που ενώ όλοι κοιμούνταν,  τα παιχνίδια ζωντάνευαν κι έστηναν το δικό τους τρελό χορό μέσα στο σκοτάδι . Είναι εκεί για να αναρωτιόμαστε πού πήγε όλη αυτή η ενέργεια που είχαμε σαν παιδιά.  Μετά θυμόμαστε ότι μεγαλώσαμε, ότι έχουμε δουλειά αύριο κι ότι πρέπει όλοι να μπουν σε πρόγραμμα και να κοιμηθούν νωρίς. Πού καιρός να χαζέψουμε τα αστέρια και το φεγγάρι!

Η μαγεία όμως συνεχίζει να υπάρχει εκεί έξω στην υγρή νύχτα. Ο Ανύστακτος το ξέρει. Τα αστέρια και το φεγγάρι είναι εκεί έξω κάνοντας την ίδια βόλτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Άραγε πόσα βλέμματα πρέπει να ρίξει κάποιος στο φεγγάρι για να το βαρεθεί, να το αγνοήσει, να το θεωρήσει δεδομένο;

Ευτυχώς ο Ανύστακτος θέλει να βλέπει το φεγγάρι πριν κοιμηθεί. Θέλει να βλέπει το φεγγάρι και το απορριμματοφόρο που μαζεύει τα σκουπίδια… Γιατί το ένα λάμπει και το άλλο κάνει τίτου-τίτου, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

5 Comment

 1. τέλειος ο ανύστακτος μπόμπιρας…Και έχει δίκιο..τίποτα πιο μαγικό από το φεγγάρι και πιο μελωδικό από το “τίτου τίτου” χαχα!! καλή εβδομάδα!!

  1. Belz says: Reply

   Αυτό το παιδί, όπως όλα τα παιδιά, βρίσκει ομορφιά παντού! Φιλάκια!

 2. marron says: Reply

  Κορυφαίο! Το είδος δεν είναι και πολύ σπάνιο. Το συναντάς και στα μέρη μας! Φιλιά

  1. Belz says: Reply

   Χα χα! παντού υπάρχει ένας Ανύστακτος!

 3. […] με τις τρεις πρώτες. Τζίφος. Ο μικρός μου παραμένει ανύστακτος και δεν λέει να κοιμηθεί. Σκέφτομαι μπας και δεν […]

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!