Περπατήματα

collage slide

Ο καιρός δεν είναι όπως τον έχουμε συνηθίσει στα Χανιά. Τέλη Μαΐου και ακόμα να μην έχουμε κάνει τα μπάνια που συνηθίζαμε επειδή φυσάει! Όμως βολτάρουμε και χαιρόμαστε αυτήν την όμορφη πόλη.

Ο μικρός δεν μπορεί να κλειστεί στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού. Θέλει να βγαίνει συνέχεια έξω. Άλλο που δεν θέλουμε κι εμείς και τον ακολουθούμε.

kounies
“Τώρα μπορώ και ανεβαίνω μόνος μου τα σκαλάκια!”
me and him
“Μάνα, μην με αγκαλιάζεις! Μας βλέπει ο κόσμος!”

collage
Πάπιες, ένας πανέμορφος ροζ παπαγάλος, κι ένα ποδήλατο που αναρωτηθήκαμε γιατί δεν είναι σαν τα άλλα!

Μεταξύ Κήπου και Αγοράς των Χανίων η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο. Γιατί; Γιατί άνθρωποι της ΧΑ μοίραζαν ρούχα μόνο σε Έλληνες. Στην αγορά είχαν μαζευτεί οι ποδηλάτρεις, μια από τις πιο δυναμικές ομάδες των Χανίων. Η εκδήλωση είχε το όνομα “Φεγγάρι στη ρόδα: κάντε όλοι στη μπάντα!”. Ας ανοίξουμε δρόμο για τα ποδήλατα λοιπόν!

podilatris
Οι ποδηλάτρεις. Πάνω από 800 ποδήλατα μαζεύτηκαν χθες στην Αγορά των Χανίων διεκδικώντας το αυτονόητο: σύγχρονους ασφαλείς ποδηλατοδρόμους για γονείς και παιδιά.

Στο παλιό λιμάνι γίνεται έκθεση αυτές τις μέρες για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Όταν μπήκαμε μέσα και είδαμε τα εκθέματα σκεφτήκαμε πόσο μεγάλη αντίθεση και τι τραγική ειρωνεία παρουσιάζει αυτή η έκθεση σε σχέση με τα προηγούμενα γεγονότα που συναντήσαμε στον δρόμο μας.

expo flag
Κάποιοι δεν ξεχνούν. Μακάρι όλη η ανθρωπότητα να είχε τόσο δυνατή μνήμη και για να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη.
old car
Το καινούργιο μου αυτοκίνητο. Ο μικρός βέβαια ήθελε να αγοράσουμε το μεγάλο φορτηγό από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο που ήταν σταθμευμένο δίπλα.
uniforms
Στολές από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
father, son, truck
“Πω πω, τι μεγάλη ρόδα!”

Μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Περπατώντας παίρνουμε δύναμη από αυτή τη θάλασσα και αυτόν τον ουρανό. Καλό σαββατοκύριακο!

faros
Ομορφιά.

1 Comment

  1. Πολύ ωραία η βόλτα σας! Θα πέσουν κι αέρηδες να ξεκινήσετε τις βουτιές!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!