Περπατώντας στα Χανιά

flower slide

Το καλό με το να ζεις σε μια επαρχιακή πόλη είναι ότι όλα βρίσκονται κοντά σου και κυρίως ότι μπορεί να βλέπεις ουρανό και θάλασσα. Θυμάμαι τον εαυτό μου, πριν χρόνια, να περπάτα στα Εξάρχεια και να ψάχνει να βρει τον ορίζοντα, όμως το μόνο τελικά που συναντούσε ήταν στοιβαγμένες πολυκατοικίες. Το έχω πάρει απόφαση: χρειάζομαι θάλασσα για να ζήσω. Όποιος μεγαλώνει δίπλα της, δύσκολα και με πόνο την αποχωρίζεται.

Τα Χανιά έχουν την μαγική ικανότητα να αναγεννιούνται την άνοιξη. Ανοίγει ο καιρός και γεμίζουν κόσμο. Αυτή η πόλη μου γεννά δύο αντίθετα συναισθήματα: κάποιες φορές αισθάνομαι πολύ τυχερή που ζω εδώ κι άλλες φοβερά άτυχη. Μάλλον φταίει ότι από μικρούς μας έμαθαν να ζούμε με τις αντιθέσεις σ’ αυτήν τη χώρα, ίσως για να καταφέρνουμε να ξεπερνούμε τα εμπόδια. Κάποιοι λένε ότι γι’ αυτό επιβιώσαμε ως λαός. Ας είναι…

Η άνοιξη είναι η εποχή που σου δημιουργεί το συναίσθημα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ότι όλα μπορούν να διορθωθούν. Ότι αν ανοίξεις τα παραθυρόφυλλα σου, θα δεις ένα ανθισμένο δέντρο.

windows and tree2

Ή ότι αν ανοίξεις την πόρτα σου, κάτι καινούργιο σε περιμένει εκεί έξω.

door2

Η φύση είναι ο σύμμαχος για να μπορέσεις να  αγγίξεις στόχους υψηλούς και να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Η ανθισμένη πλάση είναι το αντίδοτο στην κατήφεια και την απαισιοδοξία.

red flower in balcony2

Όμως το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε πότε να σταματάμε, πότε να αφιερώνουμε χρόνο σε εμάς και την οικογένεια μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα όρια μας και να κάνουμε ένα πολυπόθητο διάλειμμα. Σε μια στάση, σε ένα παγκάκι.

sitting on the bench2

Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή, είναι μπροστά μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθουμε ξανά στα μάτια να κοιτάνε.

flower in the garden2

 

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα με αισιοδοξία και υγεία!

2 Comment

  1. Τι όμορφα που τα λες. Συμφωνώ απόλυτα. Τα Χανιά αυτή την εποχή είναι πανέμορφα. Ετοιμαζω μια παρόμοια ανάρτηση εδώ και καιρό αλλά έχω τρεχάματα και δεν μου βγαίνει …Καλή και αισιόδοξη Μεγαλοβδόμάδα κορίτσι μου

    1. Eleni says: Reply

      Καλή Μεγαλοβδομάδα Γιώτα! Ελπίζω να βρεις χρόνο να γράψεις για να σε διαβάσουμε!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!