Προσοχή έργα!

Στην παραλία τα περνάμε όμορφα. Ο μπέμπης τρέχει πάνω κάτω κι εγώ τον κυνηγάω. Το αποτέλεσμα; Στην πλάτη έχω μαυρίσει ενώ από μπροστά είμαι άσπρη σαν το γάλα. Αυτό είναι ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο που χρήζει επιστημονικής έρευνας.

 Ο Αλέξανδρος χαίρεται πολύ να παίζει με την άμμο. Μπορεί να κυλιέται όσο θέλει και κανένας να δεν του λέει μη και μη. Όχι ότι ποτέ τον ένοιαζε αν θα λερωνόταν και τι θα έλεγε ο κόσμος που θα κυκλοφορούσε έτσι λερωμένος.

Παρατήρησα ότι τον Ιούνιο ήταν κάπως διστακτικός απέναντι στο θαλασσινό νερό.  Τον Ιούλιο άλλαξε γνώμη αφού ήπιε και κάμποσο θαλασσινό νερό που μάλλον του άρεσε. Τώρα τον κυνηγάω καθώς κάνει σπριντ προς το νερό κάθε φορά που βλέπει τη θάλασσα.Η παραλία είναι επίσης τόσο ωραία επειδή έχει πάρα πολύ άμμο και το καλύτερο φτάνει για όλους! Οπότε ο Αλέξανδρος έχει πολύ δουλειά στην παραλία. Παίρνει το φτυαράκι του, μαζεύει άμμο και την πετάει στη θάλασσα χωρίς αυτή ποτέ να τελειώνει. Ο μικρός εργάζεται στην παραλία. Εκτελεί έργα.

Μετά φτιάχνουμε λακκούβες. Μια μεγάλη λακκούβα έτσι ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει ο Αλέξανδρος, κι εγώ του κουβαλάω νερό για να είναι πάντα γεμάτη. Το θεωρώ γυμναστική κι η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι λίγη σύσφιξη. Οπότε εν δυο, εν δυο εμπρός για νερό!

Τι γίνεται όμως όταν βρεθούν πολλά μωρά μαζί την ίδια ώρα στην ίδια παραλία; Θα μαλώσουν για τα κουβαδάκια και για τα φτυαράκια, στο τέλος θα φιλιώσουν και θα τσαλαβουτήξουν όλα στην ίδια λακκούβα ή μπορεί να αρχίσουν να πετούν χώματα το ένα στο άλλο. Αυτό είναι το χειρότερο.

Τις προάλλες η μικρή Ιωάννα άρχισε και πετούσε χώματα μέσα στη λακούβα αλλά τα πετούσε τόσο άγαρμπα που έφταναν τον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος τα έφαγε πλαγιομετωπικά στη μούρη κάμποσες φορές ενώ εγώ απελπισμένη κοιτούσα τη μάνα της μήπως αντιδράσει. Αυτή ήταν της άποψης ότι “αν δεν πάθουν, δεν μαθαίνουν” κι εγώ καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα. Κάθε μάνα έχει και τα ψυχολογικά της κι άντε να βρεις άκρη. Μετά από λίγη ώρα, ο Αλεξανδρος βαρέθηκε να είναι θύμα κι άρχισε κι αυτός τις ρίψεις χωμάτινων χειροβομβίδων. Και τα δύο μωρά λούστηκαν με άμμο και χασκογελούσαν χωρίς σοβαρές απώλειες, αν εξαιρέσεις ότι χρειάστηκε μισή ώρα μπάνιο και δάκρυα για να του βγάλω τα χώματα από το κεφάλι.

Τα παιδιά τελικά περνάνε ωραία στην παραλία. Τόσο ωραία που κουράζονται πολύ και πέφτουν νωρίς για ύπνο.

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!