Πώς να φτιάξετε ένα χαρτονένιο γκαράζ

Οι χαρτόκουτες είναι τέλειες για παιχνίδι! Θυμάμαι όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά η χαρά μας ήταν να φτιάχνουμε κουκλόσπιτα από χαρτόκουτες. Μια μέρα λοιπόν που έτυχε να έχουμε αγοράσει κάτι και να μας έχει μείνει η κούτα και βλέποντας τον Αλέξανδρο να την περιεργάζεται, θυμηθήκαμε τα δικά μας παιδικά χρόνια και το ρίξαμε στη δουλειά!

 

Χρειαστήκαμε μία χαρτόκουτα, δύο φύλλα χαρτόνι τύπου κάνσον διαφορετικών χρωμάτων, μία κόλλα και φυσικά ένα ψαλίδι.

Αρχικά κόψαμε τα “αυτάκια” από τις χαρτόκουτες και με ότι έμεινε ενισχύσαμε τα πλάγια για να μπορούν να αντέξουν το βάρος.

 

Σχεδιάσαμε ένα ορθογώνιο στο πάνω μέρος της χαρτόκουτας και το κόψαμε έτσι ώστε το γκαράζ μας να γίνει διώροφο!

Έπειτα κόψαμε το πλάι της μίας πλευράς για να δημιουργήσουμε μια κατηφορική ράμπα. Με τα “αυτάκια” φτιάξαμε κολωνάκια για καλύτερη στήριξη.

Μετά μετρήσαμε και κόψαμε στο περίπου το γκρι κάνσον χαρτί, ώστε να κολλήσει πάνω στις επιφάνειες του γκαράζ και να γίνει η άσφαλτος.

Με το πράσινο κάνσον κρύψαμε τις ατέλειες δημιουργώντας φανταστικό γρασίδι. Με διορθωτικό ρόλερ σχεδιάσαμε τις λευκές διαχωριστικές γραμμές. Ανοίξαμε και δύο πόρτες, μία στο πίσω μέρος και μία στο πλάι για να μπαινοβγαίνουν τα αυτοκινητάκια!

Έτοιμο! Ώρα για παιχνίδι! Ο Αλέξανδρος έχει ξετρελαθεί με το γκαράζ του. Αφού σε κάποια φάση βούτηξε όλος μέσα. Του δίνω άλλες δύο-τρεις μέρες ζωή. Ευτυχώς που θα υπάρχει κι αυτό το φωτογραφικό ντοκουμέντο να μας θυμίζει ότι όντως το φτιάξαμε!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!