Τα κιλά της εγκυμοσύνης… By Dad

Έχουν γραφτεί πάρα πολλές σελίδες με συμβουλές προς τις εγκυμονούσες για το πώς θα αποφύγουν τα κιλά της εγκυμοσύνης, πώς θα τα χάσουν μετά και τι πρέπει να κάνουν ώστε να είναι υγιείς αυτές και τα παιδιά τους. Αυτό όμως που δεν γράφουν είναι πώς μπορούμε εμείς οι σύζυγοι να χάσουμε τα κιλά αυτά. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή.

Οι γυναίκες κατά το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης αποκτούν μια διαολεμένη όρεξη η οποία το λιγότερο που κάνει είναι να μας εκπλήσσει. Το φαγητό που τρώνε αρχίζει να διπλασιάζεται σε ποσότητα και να λαμβάνεται αρκετές φορές την ημέρα και τις πιο απίθανες ώρες. Και ενώ μια κρέπα στις δώδεκα η ώρα το βράδυ βοηθά να μεγαλώσει το μωρό στην κοιλίτσα τους εμάς βοηθά στο να μεγαλώσει η κοιλάρα μας. Στην αρχή δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί είμαστε τόσο απορροφημένοι από την εγκυμοσύνη που δεν βλέπουμε πως αλλάζει το σώμα μας μέχρι που έρχεται εκείνη η ώρα που ενώ εσύ θες να βάλεις το παντελόνι αυτό έχει διαφορετική άποψη.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι όταν μετά την γέννα έρχεται ο θηλασμός. Η γυναίκα επιστρέφει στην παλιά διατροφή της σχεδόν και λόγο του θηλασμού χάνει τα κιλά αυτά αμέσως ενώ τα δικά μας είναι πιο ανθεκτικά. Πολύ απλά ήρθαν για να μείνουν.  Η μάχη αυτή δυστυχώς είναι άνιση, ειδικά στις ηλικίες μετά τα τριάντα.

Αν θέλετε να ακούσετε μια πραγματική ιστορία θα σας πω την δικιά μου. Έχουν περάσει είκοσι ένας μήνες μετά την γέννα. Μετράω μία αρκετά ακριβή δίαιτα από διαιτολόγο και δύο δικές μου δίαιτες μαζί με άπειρες που ξεκίνησα αλλά δεν άντεξα ούτε μια μέρα. Αρκετά από τα κιλά είναι ακόμα εκεί. Τώρα κάνω μια ακόμα δίαιτα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Υ.Γ. Και πριν με κατηγορήσετε για την εικόνα που έβαλα να σας πω ότι ταιριάζει γάντι γιατί έτσι περίπου ήμουν μετά την γέννα.

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!