Το αμφίβιο λεωφορείο, οι δύσκολες λέξεις και η ζωγραφική

s-painting-e1364194165296

“Αμφίβιο”. Πού την άκουσε πάλι αυτή τη λέξη το παιδί;

Ο Αλέξανδρος μεγαλώνει και επαναλαμβάνει ό,τι ακούει. Γι΄αυτό έχουμε αρχίσει και προσέχουμε πάρα πολύ τι λέμε μπροστά του. Ειδικά προσέχουμε τι γλώσσα χρησιμοποιούμε όταν είναι παρών γιατί ξεσηκώνει τα πάντα.  Όπως τα παπαγαλάκια ένα πράγμα. Όμως όταν άκουσα να μου λέει τη λέξη “αμφίβιο” αμέσως αναρωτήθηκα τι στο καλό τους μαθαίνουν στο παιδικό σταθμό. Ζωολογία από τώρα; Το επόμενο βήμα ποιο είναι; Βοτανολογία;

 

Ο καμβάς του καλλιτέχνη δεν έχει όρια.
Ο καμβάς του καλλιτέχνη δεν έχει όρια.

Καθόμασταν και ζωγραφίζαμε όπως πάντα λεωφορεία και αυτοκίνητα, γραμμούλες και κουλουράκια με σουσάμι και χωρίς σουσάμι, γουρουνάκια και σπιτάκια και ό,τι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους ενός δίχρονου παιδιού. Αφού τελειώσουμε τη ζωγραφική η χαρά του ήταν να βάλει την υπογραφή του πάνω σε ό,τι είχα ζωγραφίσει εγώ.

Η σφραγίδα του καλλιτέχνη παραμένει ανεξίτηλη πάνω στο έργο.
Η σφραγίδα του καλλιτέχνη παραμένει ανεξίτηλη πάνω στο έργο.

Αλέξανδρος: Να ζωγραφίσουμε ένα λεωφορείο.

Μαμά: Ορίστε ένα λεωφορείο!

Αλέξανδρος (με μεγάλη βεβαιότητα): Αυτό το λεωφορείο είναι αμφίβιο.

Έμεινα να τον κοιτάζω σαν χαζή. “Τι λέει πάλι αυτό το παιδί!”, σκέφτηκα.

– Χμμ… Όχι, Αλέξανδρε τα λεωφορεία δεν είναι αμφίβια. Τα βατραχάκια είναι αμφίβια γιατί μπορούν και ζουν και στη στεριά και το νερό.

Μετά από λίγη ώρα ευχαριστημένη με την εξήγηση που είχα δώσει στον όρο κι αφού είχα πιστέψει ακράδαντα ότι μεγαλώνω ένα παιδί βεληνεκούς Αϊνστάιν και πάνω, θέλησα να μοιραστώ αυτήν την ατάκα με τον σύζυγο μου και περήφανο πατέρα.

“Άκουσες τι είπε το παιδί; Ότι το λεωφορείο είναι αμφίβιο! Πώς μπορεί να γνωρίζει μια τόσο δύσκολη λέξη; Απίστευτο!”

“Ποια αυτή; Εγώ του την έμαθα!”, λέει ο πατέρας χωρίς να εκπλήσσεται καθόλου. “Να, βλέπαμε κάτι βιντεάκια στο Youtube και είδαμε και ένα με ένα αμφίβιο λεωφορείο…”

Δηλαδή, τι; Μόνο εγώ σ’ αυτή την οικογένεια δεν ξέρω τι είναι τα αμφίβια λεωφορεία; Η απάντηση είναι θετική και αποτελεί το πρώτο συμπέρασμα. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι τι στο καλό συζητάνε αυτοί οι άντρες μεταξύ τους!

Αν κι εσείς ανήκετε σ’ αυτούς που πρώτη φορά ακούτε για τα αμφίβια λεωφορεία και έχετε μεγάλη περιέργεια να μάθετε τι είναι, τόση που δεν θα κοιμηθείτε απόψε, παρακολουθείστε το παρακάτω βιντεάκι. Ελπίζω να σας φώτισα!

1 Comment

  1. Μας φώτισες δεν λες τίποτα! Άκου αμφίβιο λεωφορείο! Τώρα αν το ξανακούσω θα το παίξω κι έξυπνη ;-p

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!