Το διάσημο μερεντοκέικ της μαμάς

how-to-make-a-cake-12-e1364200898197

Ποιας μαμάς; Της δικής μου φυσικά! Η μαμά Πόπη πάντα μας ετοίμαζε αυτό το κέικ για πρωινό, απογευματινό, σνακ για όλες τις ώρες, ώσπου παντρευτήκαμε οι δυο της κόρες, φύγαμε από το σπίτι, οι άντρες της οικογενείας δεν το τιμούσαν τόσο πολύ και για να μην κάθεται να το τρώει μόνη της δεν το φτιάχνει τόσο συχνά πλέον.

Το μερεντοκέικ έχει το άρωμα των παιδικών μου χρόνων, είναι ο ένοχος για τα παραπανίσια κιλά της εφηβείας μου κι έχει τη γεύση της λαχτάρας για επιστροφή στο σπίτι των φοιτητικών μου χρόνων. Συνταγή που έχει περάσει λοιπόν από τη μαμά στις κόρες, το φτιάχνουμε η αδερφή μου κι εγώ και το χαίρεται όλη η οικογένεια.

Χθες, ξεκίνησα να το φτιάχνω με τον μπέμπη μέσα στη κουζίνα που ήθελε να δοκιμάσει ότι έβλεπε μπροστά του, μέχρι που ο μπαμπάς ανέλαβε να τον προσέχει. Κάποια πράγματα πήγαν στραβά κατά την παρασκευή του αλλά τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Αν θέλετε να το φτιάξετε, ορίστε τι θα χρειαστείτε:

6 αυγά

3 φλυτζάνια ζάχαρη

2,5 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι πορτοκαλάδα + γάλα

ξύσμα πορτοκαλιού και κίτρινου λεμονιού

6 φλυτζάνια αλεύρι ανακατεμένα με δύο φακελάκια μπέικιν

μερέντα (όση θέλουμε, εγώ έβαλα σίγουρα 300 γρ.)

Σε κάθε κέικ το βασικό είναι να αρχίσουμε να χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη (άσχετο που εγώ αυτή τη φορά το ξέχασα αλλά δεν σας το λέω). Παρακάτω ακολουθεί βήμα βήμα η παρασκευή του μερεντοκέικ.

Τα αυγά μπαίνουν στο μίξερ κι αρχίζει το χτύπημα
Προσθέτουμε τη ζάχαρη…
…και μετά το λάδι.
Στύβουμε δύο πορτοκάλια και προσθέτουμε γάλα για να γεμίσει το ποτήρι.
Προσθέτουμε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού κι ενός κίτρινου λεμονιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Κανονικά το κοσκινίζουμε και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ για να πάει το μπέικιν παντού. Όμως λόγω έλλειψης χρόνου εγώ τα ανακάτεψα όλα μαζί. Όταν φτιάχνεις κέικ πρέπει να έχεις αγωνία αν θα σου φουσκώσει αλλιώς δεν λέει!
Μετά από κάμποσο χτύπημα ήρθε η ώρα της πρωταγωνίστριας. Η μερέντα κάνει την εμφάνιση της.
Αφού λαδώσουμε το ταψάκι μας, χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Το μισό το βάζουμε στο ταψί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τη μερέντα για να γίνει δίχρωμο.
Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 180 βαθμούς και το ψήσιμο παίρνει περίπου μια ωρίτσα. Ο μπέμπης πριν φύγει από την κουζίνα είχε προλάβει και το είχε βάλει στους 145. Όμως παρά το σαμποτάζ το κέικ ψήθηκε μια χαρά.
Το κομμάτι της απόλαυσης.
Για να δοκιμάσουμε λίγο!
Επ…όχι έτσι!
Το αποτέλεσμα μετά την επέλαση των βαρβάρων.

Αν δοκιμάσετε να το φτιάξετε καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. γεωργία says: Reply

    το χεράκι του αλέξανδρου που αρπάζει το κέικ είναι όλα τα λεφτά!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!