Το Σούπερ Ντούπερ Γουρουνάκι κι άλλα εύθυμα αναγνώσματα

Μας αρέσει τόσο πολύ το Σούπερ Ντούπερ Γουρουνάκι που έχουμε μάθει την ιστορία απ’ έξω. Πάρτε κι εσείς μια γεύση:
“Μικρός ο Τροφαντούλης ήταν ένα γουρουνάκι σαν όλα τ’ άλλα.
Παρέα με τον Ανακατωσούρα, το ποντικάκι, κυνηγούσαν όλη τη μέρα πεταλούδες.
Ώσπου μια μέρα ο Τροφαντούλης έπεσε μέσα σ’ ένα βαρέλι με υγρό λίπασμα Σούπερ…”
Τροφαντούλης και Ανακατωσούρας. Ενα γουρουνάκι κι ένα ποντικάκι που προσπαθούν να πάρουν πίσω το πουλόβερ της γιαγιάς Πλεχτοβελόνας που έκλεψαν ο Μακρομύτης κι η Μακρομύτα, δύο πελαργοί. Αυτό το βιβλίο μας το δώρισε κάποιος χωρίς να αφήσει κάρτα στη βάφτιση του Αλέξανδρου. Αν και απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά ο Αλέξανδρος το απολαμβάνει. Με ωραία εικονογράφηση και με ζωντανούς διαλόγους είναι ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία που ο Αλέξανδρος δεν χορταίνει να του το διαβάζω ξανά και ξανά. Ασε που στο εξώφυλλο έχει ένα γουρουνάκι να κρατά στον αέρα ένα τεράστιο τλακτέλ (aka τρακτέρ). Είναι σούπελ-ντούπελ βιβλίο!
Το παιδί μου είναι 21 μηνών. Δεν έχει κλείσει τα δύο χρόνια, κι όμως προσπαθώ να του διαβάζω βιβλία σαν την τρελή. Ο άντρας μου λέει ότι πρέπει να σταματήσω να του παίρνω βιβλία και να του πάρουμε και κανένα αυτοκινητάκι. Τελικά αποφασίσαμε να του παίρνουμε κι από τα δύο, γιατί και τα δύο τα χρειάζεται. Σύμφωνα με έρευνες  τα μωρά μας απολαμβάνουν την ανάγνωση βιβλίων από τη βρεφική ηλικία. Ο ήχος της φωνής μας τα ησυχάζει, τα ηρεμεί και τα νανουρίζει.
Τι όμορφα που είναι τα χοντρά εξώφυλλα και σελίδες από χαρτόνι! Τα παιδικά βιβλία μας ταξιδεύουν σ’ ένα κόσμο γεμάτο φαντασία! Ο Αλέξανδρος με έκανε να θυμηθώ ότι τρελαίνομαι για βιβλία με ζωγραφιές. Θέλω να του τα αγοράσω όλα!
Παρακάτω σας δείχνω τα αγαπημένα μας βιβλία. Καλή ανάγνωση!
Το Όνομα του Ρόδου; Ε όχι φυσικά! Αυτό θα το κρατήσουμε για όταν μεγαλώσουμε! Ορίστε τι πραγματικά διαβάζουμε:

 

 

 

 

1 Comment

  1. γεωργία says: Reply

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΜΠΕΜΠΗΣ!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!