Τριών

birthday 7
birthday 7
via

Θυμάμαι εκείνη την Παρασκευή. Ήταν μια ζεστή μέρα του Νοέμβρη, σχεδόν όπως η σημερινή, που η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Ήταν τότε που τον κράτησα για πρώτη φορά.

Μετά τον έβαλα στο στήθος μου κι ένιωσα τη ζεστασιά, τον πόνο και την ανησυχία. Και τον κράτησα εκεί σφιχτά για ένα ολόκληρο χρόνο.

Εδώ και τρία χρόνια ένας νέος άνθρωπος μεγαλώνει στο σπίτι μας. Ένας μικρός άνθρωπος μαθαίνει να μιλά, να περπατά, να τρώει μόνος του, να πηγαίνει μόνος του τουαλέτα, μαθαίνει να εκφράζει όλο και πιο σύνθετες σκέψεις και νοήματα και γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητος μέρα με τη μέρα.

Κι εμείς κάθε μέρα αντικρίζουμε την όμορφη καθαρή ματιά του που δεν ξέρει το κακό, που πιστεύει ακόμα μόνο το καλό για τους ανθρώπους… και νοιώθουμε ελπίδα. Την ελπίδα ότι αυτός ο άνθρωπος θα γίνει καλός, χρήσιμος και ευτυχισμένος στη ζωή του. Ότι αυτός ο άνθρωπος θα κουβαλά ένα δικό μας κομμάτι και θα μας θυμάται.

Η εξέλιξη της σκέψης του και της μορφής του είναι για μένα το θαύμα της ζωής. Είναι για μένα η συνειδητοποίηση ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία παρά ο άνθρωπος προς τον άνθρωπο.

Η πιο δυνατή ανθρώπινη σχέση της ζωής μου. Το πιο μεγάλο μου στοίχημα.

Και μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα. Και δυναμώνει χρόνο, με το χρόνο. Και τον θαυμάζω και τον αγαπώ κάθε μέρα κι όλο και πιο πολύ. Ακόμα κι εκείνες τις δύσκολες στιγμές που δεν είμαι εκεί, που δουλεύω, που δεν έχω υπομονή.

Τριών. Τριών χρονών μάνα και δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός.

Τριών χρονών γίνεται σήμερα ένα αγόρι που όσο και να αλλάξει η μορφή του, εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τόσος δα γέμισε με ζωή την αγκαλιά μου…

 

2 Comment

  1. elpidatwoboysandhope says: Reply

    χρόνια πολλά στο αστέρι σου!! πάντα γερό και φωτεινό!! φιλιά

  2. Να τον χαίρεστε τον Αλεξανδράκο σας! Να συνεχίσετε έτσι να χαίρεστε τις στιγμές σας!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!