Τσίκνο-καμώματα

aladdin slideshow

Στον παιδικό σταθμό έγινε πανηγύρι χθες! Όλα τα παιδάκια ντυμένα να διασκεδάζουν και οι γονείς μαζί με τις δασκάλες να τα κυνηγούν για να μην χτυπήσουν… Όμως τα περάσαμε ωραία. Είδαμε ότι κι άλλοι γονείς τραβάνε τα ίδια μ’ εμάς και ανακουφιστήκαμε.

Όταν φτάσαμε στο σταθμό, με είχε φάει η περιέργεια αν οι δασκάλες είχαν τελικά καταφέρει να πείσουν τον γιο μου να ντυθεί Αλαντίν. Μπαίνουμε μέσα, τον ψάχνουμε… όλα τα παιδάκια είχαν μαζευτεί στην αίθουσα που ήταν ένας κλόουν. Το βλέμμα της μάνας έψαχνε το βλαστάρι της αλλά αυτός εξαφανισμένος. Ξαφνικά, τον εντόπισε ο πατέρας του να φορά ένα καπέλο, αλλά για στολή ούτε λόγος.

Όταν μας είδε έλαμψε το πρόσωπο του και με τα πολλά δέχτηκε να φορέσει τη στολή του. Μάλλον θα σκέφτηκε “Ας τους κάνω το χατήρι αλλιώς θα μου το κοπανάνε μια ζωή ότι δεν έχω ούτε μια φωτογραφία ντυμένος μασκαράς απ’ όταν ήμουνα δύο ετών. Ας μην δημιουργήσω ψυχολογικά στη μαμά μου.”

Εγώ πάλι χάρηκα τόσο πολύ που ο γιος μου δέχτηκε να βάλει στολή που τον έβγαλα λίγες φωτογραφίες για να αποθανατίσουμε τη στιγμή (και φυσικά δεν άντεξα και τις δημοσιοποίησα).

Alexandros as Aladdin

Η ιδέα ήταν κάθε μαμά να φτιάξει κάτι και να φάμε όλοι μαζί στην αυλή του σταθμού. Ήταν τέλεια ιδέα. Μαζεύτηκε τόσο πολύ φαΐ που μπορούσε να ταΐσει ένα τάγμα. Εγώ έφτιαξα (ένα πολύ δύσκολο πιάτο, ομολογώ) κεφτεδοσουβλάκια. Μπορώ να πω ότι τα τίμησαν ιδιαιτέρως. Ο συνδυασμός ήταν κιοφτέ-αγγούρ-κιοφτέ-τυρί-ντοματίνιον. Όταν έδωσα ένα στον γιο μου να δοκιμάσει το έριξε κάτω. Όμως όσα διασώθηκαν καταναλώθησαν με πολλή όρεξη από το κοινό.

keftedo-souvlakia
Ήσασταν πεντανόστιμα. Θα σας θυμόμαστε με αγάπη.

Όλες οι μαμάδες είχαν ετοιμάσει κάτι και ο μπουφές ήταν τεράστιος. Μια μαμά είχε σκεφτεί να βάλει σε πλαστικά ποτηράκια ζυμαρικούλια και μου άρεσε πολύ σαν ιδέα σερβιρίσματος. Άλλες χρυσοχέρες είχαν φτιάξει κάτι τυροπιτάκια μούρλια και νομίζω ότι έγινα λίγο θέαμα με την επίθεση που έκανα στον μπουφέ απ’ όλα τα μέτωπα. Γκραν σουξέ!

bouffet
Γεννημένη για μπουφέδες. Τιμήσαμε όλα τα εδέσματα.

Τέλος, σε μια στιγμή εκεί που ο μικρός έτρωγε ένα κεφτεδάκι δεν τον πρόλαβα και το έριξε μέσα στην κανάτα με το νερό.

kanata me kiofte
Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα. Με άλλα λόγια μην με ρωτάτε ποιος έριξε τον κιοφτέ στο κανάτι.

 

Αφού το φωτογράφισα έφυγα διακριτικά από τον τόπο του εγκλήματος.

Αυτά τα λίγα για σήμερα. Καλή σαρακοστή να έχουμε και χρόνια μας πολλά κορίτσια που γιορτάζουμε σήμερα!

Καλημέρες!

2 Comment

  1. ΕΛΠΙΔΑ says: Reply

    τέλειος ο Αλαντίν !! Και τα κεφτεδοσουβλάκια υπέροχα!! Καλά τι μπουφές ήταν αυτός!! Χρυσοχέρες οι μάνες!! Καλή Σαρακοστή!! φιλιά

    1. Belz says: Reply

      Ευχαριστούμε, Ελπίδα! Επίσης!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!