Ωδή στη ντοματόσουπα

Από τη μαθήτρια της 18ης δημοτικού και συγγραφέως αυτού του blog “Πώς έγινα μάνα”.

Μια μέρα που είχα λίγα υλικά

κι ο λαιμός πονούσε δίχως γιατρειά

σκέφτηκα να φτιάξω

τη ντοματόσουπα την καρδαμωτικιά.

Τα υλικά της είν’ φθηνά

κατάλληλα για φτωχικά βαλάντια.

Όμως η σούπα είναι πλούσια και γευστική

και θα αποζημιώσει κάθε επικριτή.

Θα χρειαστείτε ένα κουτί ντοματοπολτό

ανακατεμένο με μπόλικο νερό.

Πριν όμως τσιγαρίστε λίγο κρεμμυδάκι

να δώσει γεύση στο νεράκι!

Πάρτε μία κατσαρόλα

και βάλτε τα μέσα εκεί όλα!

Αλατάκι, πιπεράκι και  λαδάκι

νοστιμεύουν το φαγάκι.

Τα βράζουμε για λίγη ώρα

μέχρι η σούπα ν’ αλλάξει χρώμα!

Έπειτα σπάμε και ρίχνουμε το φιδέ

κι η σούπα ετοιμάζεται σε χρόνο ντε-τε!

Για έξτρα γεύση με μεράκι

θυμηθείτε το τυράκι!

Τυρί σε κρέμα ή τριμμένο

λιώνει και γίνεται ονειρεμένο!

Αυτή η συνταγή είναι απλή

νόστιμη και θρεπτική.

Σε όλους αρέσει το δίχως άλλο

κι ο Αλέξανδρος την τρώει σα μεγάλος!

2 Comment

  1. Θα την έκανα ευχαρίστως! Ωραία συνταγή και εύκολη!

    1. Belz says: Reply

      Ευχαριστώ Βέρα! Νοστιμούλα είναι και ότι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα!

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!