Όμορφη θέα

by Eleni, 2005

Το 2005 σίγουρα δεν μπορούσα να είχα φανταστεί πώς θα εξελισσόταν η ζωή μου ως το 2012. Διένυα την προ Βαγγέλη εποχή, έστελνα βιογραφικά παντού, είχα επιστρέψει στο σπίτι των γονιών μου με ένα πτυχίο στο χέρι. Ήταν μια δύσκολη μεταβατική περίοδος για μένα αφού ξαφνικά επέστεψα στην πόλη γέννησης μου, μια πόλη πολύ όμορφη μεν, αλλά  χωρίς πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες δε. Περίμενα να δω κάτι να ξεπροβάλλει όμως τα πράγματα εξελίσσονταν αργά. Η παροιμία που λέει ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει ισχύει. Τρία χρόνια μου πήρε μέχρι να γνωρίσω το Βαγγέλη κι άλλα δύο χρόνια μέχρι να γνωρίσω τον Αλέξανδρο. Μετά από αυτές τις συναντήσεις το σύμπαν άλλαξε κι εγώ ξεκίνησα με χαρά να περιστρέφομαι γύρω τους σαν δορυφόρος που έψαχνε για καιρό τους δικούς του πλανήτες.

Στα δύσκολα λοιπόν, εκεί χρειάζεται υπομονή και πείσμα. Παρά τη συννεφιά και τη κατήφεια να υπάρχει η δύναμη να δεις την όμορφη θέα που σε περιμένει στο βάθος. Να υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι κάτι καλύτερο σε περιμένει, μια διέξοδος από τη στενάχωρη κατάσταση σε μια άλλη πιο φωτεινή, πιο χαρούμενη πλευρά. Αυτό το ξέφωτο είναι εκεί κάπου βαθιά κρυμμένο, περιμένει υπομονετικά να το βρούμε. Το ταξίδι μπορεί να είναι σκληρό όμως η ανταμοιβή είναι λυτρωτική.

Το 2005 λοιπόν δεν περίμενα, δεν ήξερα, ότι όλες αυτές οι δυσκολίες που ζούσα με προετοίμαζαν γι’ αυτό που ζω σήμερα.Αυτή η κοπέλα ήμουν εγώ τότε. Κοιτάζοντας το μέλλον χωρίς να ξέρω τι με περιμένει. Αναζητώντας μια διέξοδο. Τότε ήμουν λυπημένη. Δεν γνώριζα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τα καλύτερα έρχονταν. Και τα έφερε μαζί της η συντροφιά και η μητρότητα. Δεν θέλω να πω ότι όλες οι στιγμές είναι όμορφες ή ιδανικές. Μη νομίζετε ότι έγινα ξαφνικά μητέρα και όλα έγιναν ρόδινα.

Όμως κάτι άλλαξε σίγουρα, κι αυτό δεν περιορίζεται στο ότι έχω χάσει τον ύπνο μου ή ότι δεν μπορώ να πάω στην παραλία λες και πάω για κάμπινγκ, ή ότι δεν μπορώ να βάζω ψηλοτάκουνα όπως παλιά. Έχει αλλάξει το βάρος της σημασίας που δίνω στα πράγματα. Έχει αλλάξει η θέα του κόσμου.

 

 

Τα σχόλια σας είναι καλοδεχούμενα!